Over ons en uw vakantie

Uw vakantie

U vindt bij ons de mooiste en leukste huurplekken aan en om de Lot

Sommige rechtstreeks aan de rivier, ander in het binnenland.

Kijk eens rond en mogelijk zit uw droomplekje er wel tussen.

Omgeving

De omgeving rondom de Lot is steeds anders en elk doorkijkje is uniek. Er is voor iedereen wat te doen in en om de Lot. Of het nu gaat om wandelen, kunst, cultuur, culinair of leuke uitstapjes het zit er tussen.

Tips

Rondkijken op een rommelmarkt is altijd leuk, zeker als er ook een heerlijk sfeertje hangt en een mooi zonnetje aanwezig is.

In Frankrijk noemen ze een rommelmarkt Brocante of vide grenier. Er is een website waar over heel Frankrijk deze benoemd worden.

https://vide-greniers.org/

Tip 2

Ga eens met een kano de rivier op er zijn verschillende verhuuropties.

Vaak wordt u opgepikt bij uw verblijf of u gaat naar een verzamelpunt en vertrekt u naar een plek aan de Lot waar uw kanotocht kan beginnen. Afhankelijk van uw keuze wordt er een aantal kilometers verder weer afgesproken met de verhuurder. Deze brengt u weer terug naar het verzamelpunt of uw accommodatie. 

Tip 3

Een bezoek aan Saint-Cirq-Lapopie  mag gewoon niet ontbreken in uw vakantie activiteiten, dit kunstenaarsdorp is één van de mooiste dorpen in Frankrijk en enorm schilderachtig.

Neem ook de tijd om een beetje buiten het dorp rond te kijken, je hebt hier de mooiste doorkijkjes op het land en de rivier.

Tip 4

Vraag uw gastheer en gastvrouw eens naar haar of zijn favoriete restaurant in de omgeving.

Hou er wel rekening mee dat over het algemeen voor 19.00 uur de keuken niet open gaat.

FAQ

Most frequent questions and answers

De Lot heeft een lengte van 481 km, waarvan hemelsbreed slechts 200 km overblijft.

De Lot loopt voor een groot deel door het kalkrijke gebied van Midden-Frankrijk. Dit heeft onder meer tot gevolg dat de rivier voor grote delen door een diep uitgeslepen dal stroomt. De rivier meandert ook sterk door het dal.

In het departement Lot, dat grotendeels op de Causse de Quercy ligt, wordt in het Lot-dal, in het vruchtbare gebied naast de rivier, veel verbouwd, met name tuinbouw vindt daar veel plaats.

De Lot loopt door:

Liefde:

 • Voor de rivier
 • Het dal
 • De sfeer
 • De omgeving
 • De wijnen
 • De dorpen
 • De steden
 •  

U heeft te maken met René de Vries al jaren internet ondernemer via de webstie www.fransekarpers.nl hier komen vraag en aanbod voor visvakanties in Frankrijk bij elkaar. Na vele jaren door heel Frankrijk gezworven te hebben op zoek naar visgronden hebben we de streek aan en rondom de Lot als mooiste en meest aantrekkelijke benoemd. We kregen de kans om voor een accommodatie rechtstreeks aan de rivier te bemiddelen en vervolgens deed mond op mond reclame de rest.

We zijn ingeschreven bij de KVK onder nummer 60008091

 

Eigenlijk heel simpel. U vult het formulier in bij de desbetreffende accommodatie en vanaf daar gaan wij voor u aan de slag. Het formulier is geen boeking.

We nemen eerst per mail of telefonisch contact met u op indien er plek is bij de accommodatie van uw keuze en zullen u vragen of we het moeten vastleggen.

Als we uw vakantie hebben vastgelegd krijgt u van ons een aantal documenten per mail waaronder:

 • Bevestiging boeking inclusief betaling gegevens
 • Route
 • Algemene informatie (tijdens reis en verblijf)
 • Tips

U dient altijd zelf voor een annulerings en reisverzekering te zorgen!

Heeft u een gite aan of rondom de Lot in de verhuur?

Mogelijk kunnen wij u helpen met meer huurders naar uw accommodatie te krijgen. We werken met zeer scherpe tarieven en kunnen u met nog meer zaken van dienst zijn.

Neemt u vrijblijvend maar eens contact op.